MAGYAR LOVAGKÖNYV - A FEUDALIZMUS KÉZIKÖNYVE- Hit, Isten, Haza, Becsület!

Titkos-társaságok, lovagrendek, szerzetesrendek. A felszentelt király lovag is. Koronázás, lovagavatás. Keresztes-hadjáratok, lovagrendek. A keresztény egyház és a Római Szent Birodalom létrejötte. Magyar uralkodók, fejedelmek, pápák/Lehoczky József/

lovagk.e.konyv.jpg

gyogyito.ero@gmail.com

Octavianus Augustus Caesar Imperator, az első római császár Krisztus előtt 29-től uralkodott. Ez időtől, bár a mai közfelfogás szerint 476-ban megszűnt a Nyugati-Római Birodalom, valójában a középkori felfogásból következően 1806-ig jogfolytonosan fennállott, mint Római Szent Birodalom. Ugyanis a keleti császárok magukat 476 után is nyugat urának, valamint az újonnan született új európai országok uralkodóit hűbéres alattvalójuknak tekintették. 800 karácsonyán a pápa Nagy Károly frank királyt római császárrá koronázta. Erre az adott lehetőséget, hogy keleten Irén császárnő uralmát törvénytelennek tekintették, s megkérdőjelezték a birodalom fennmaradását, így a pápa általi nyugati császár-koronázást keleten is elismerték. Így újból létrejött a Nyugati Római Szent Birodalom. 962-ben I. Ottó német király megmentette a szétzilált birodalmat, rendet teremtve Rómában, ezért a pápa őt római császárrá koronázta, ez a „renovacio imperii” a Német Nemzeti Római Szent Birodalom kezdete, mely névből a Római Szent Birodalom elnevezés adja a  jogfolytonosság lényegi kifejezését. A „Német Nemzeti” megjelölés csak a XV. században lett véglegesen általánossá a német nemzeti öntudattól áthatva. De az állam jogi elnevezése továbbra is, egészen 1806-ig „ Római Szent Birodalom”.  1806-ban a Szent Római Birodalom megszűnt, mivel II. Ferenc császár, a német királyi és római császári méltóságról lemondott. Az ok az volt, hogy 1804-ben Napóleon francia /- római/ örökletes császárnak koronáztatta magát a pápával. Ekkorra megingott a német-római császári trón, a birodalom gyakorlatilag széthullott a napóleoni hódítások következtében. Ferenc császár és kormánya ezért már 1804-ben létrehozta a széthullott birodalmon belül Ausztria Birodalmat és felvette az Ausztria császára címet, I. Ferenc néven. A Cseh Királyság és a Magyar Királyság is része lett Galiciával együtt az új államnak, a tagországok alkotmányának megtartásával. De ezzel Magyarország nemzetközi jogilag elvesztette azt a különálló függetlenséget, melyet a Római Szent Birodalom idején mindig védett és megtartott. Korábban a Magyar Királyság nem volt a birodalom része, mint Csehország, csak királya volt egy személyben a császár is. Az új államalakulat részeként elvesztette függetlenségét, és a csehekkel azonos jogi helyzetbe süllyedt.

     Ez a jogi helyzet és az erőszakos németesítés, valamint a szabadkőműves szervezkedésektől félő diktatúra vezetett végül 1848-49. szabadságharcához, majd a Bach-korszakhoz, s végül az 1867-es kiegyezéshez, mikor létrejött az Osztrák-Magyar monarchia, mely az I. Világháború végéig fennállott.

    Az osztrák császárok sora és számozása 1806-tól a magyar királyokkal teljesen azonos!

     A 962-től, I. Ottó császár idejétől, 1806-ig fennállott Német Nemzeti Római Szent Birodalomra emlékezve - / mely Nagy Károly megújított nyugat-római császárságának, a Nyugati Római Szent Birodalomnak volt folytatása és jogutódja/- alakult meg 1871. január 18-án, Versailles-ban  a később, a XX. században, majd  „Második Birodalomnak” nevezett Német Birodalom, melynek császárává a porosz királyt, I. Vilmost választották meg a fejedelmek. A Hitler vezette Németország neve lett „Harmadik Birodalom.”

   Itt olvasható a római és német-római császárok uralkodási rendjének teljes névsora is! 

   

 Kiadó: Novum

Már nem a Novum Kiadónál van a szerzői és a forgalmazási jog!

Megrendelés:  

A könyvet jelenleg a kiadás PDF formátumában veheti meg, 500 Ft-os áron!

Megrendelés:  - gyogyito.ero@gmail.com   email címre írott igényléssel.

 

Ezután Önnek kiküldjük a számlát az Ön által megadott email címre. Ön a könyv árát átutalja nekünk. Ezután elküldjük önnek a PDF formátumú könyvet.- A könyv terjedelme: 555.oldal - 

 

gyogyito.ero@gmail.com

lovagkonyv_cimlap.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 47
Tegnapi: 11
Heti: 96
Havi: 340
Össz.: 48 503

Látogatottság növelés
Oldal: 4. A magyar és a nyugati feudalizmus összehasonlítása, felépítése, római előzmények
MAGYAR LOVAGKÖNYV - A FEUDALIZMUS KÉZIKÖNYVE- Hit, Isten, Haza, Becsület! - © 2008 - 2019 - novella-vers.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »