MAGYAR LOVAGKÖNYV - A FEUDALIZMUS KÉZIKÖNYVE- Hit, Isten, Haza, Becsület!

Titkos-társaságok, lovagrendek, szerzetesrendek. A felszentelt király lovag is. Koronázás, lovagavatás. Keresztes-hadjáratok, lovagrendek. A keresztény egyház és a Római Szent Birodalom létrejötte. Magyar uralkodók, fejedelmek, pápák/Lehoczky József/

lovagk.e.konyv.jpg

gyogyito.ero@gmail.com

  A XXI. század nagy szenzációi a szabadkőművességgel, titkos társaságokkal foglalkozó kötetek. Ám az átlagember igen keveset tud ezekről – kialakulásukról, működésükről. A háttérben működő mozgató szálakról.

     Lehoczky József:

 „Magyar  lovagkönyv – A feudalizmus kézikönyve „- izgalmas, hiteles történelmi tényeket felsorakoztató könyve egyfajta kulisszák mögötti érzést keltve kalauzolja el az olvasókat a korona és kard, egyház és hűbériség, lovagrendek és titkos társaságok, koronázás, lovagavatás, királyok, fejedelmek, pápák és császárok korszakába. Végigkövethetjük a keresztény egyház és a Római Szent Birodalom létrejöttét, és betekintést nyerhetünk a kora-középkori magyar és a nyugati feudális társadalmi rendszer szerkezetébe, miközben érdekes utazást tehetünk a heraldika titokzatos világába is. 

A titkos társaságok egyes szárnyai minden bizonnyal összefonódnak a szervezett bűnözéssel is; ugyanis az olaj-, fegyver- és kábítószer-kereskedelem, s újabban a hulladékhasznosítás is, a legjövedelmezőbb üzletágak. Ezért természetszerűleg egyes politikai hatalmi érdekek kihasználják ezt a módot is, hogy anyagi erőforrásokhoz jussanak. Hiszen a pénz jelenti a hatalmat. Ezért érdekeik szerint háborúkat robbantanak ki az arab világban, Európában pedig, korrupciós csúszópénzekkel támogatnak bizonyos politikai pártokat. 

     Állítólag / szabadkőműves forrás után! / a II. Világháború is lényegében a Nyugati Nagypáholy és a Keleti Nagypáholy / mely a kommunizmusban nyilvánult meg a külvilág és a közemberek felé / - érdekellentéteinek összecsapásából robbant ki.

     A lovagrendek világával kezdtük szellemtörténeti időutazásunkat. Az angyali oldal szellemiségét hordozó világot tekintettük át először.

      Ezután szellemtörténeti időutazásunk során átfordultunk az ellentétes pólusba.

     A középkori eszme, a gótikus stílus templomépítészete még az égi Jeruzsálem földi képmását kívánta megépíteni. A román stílus is a Római Szent Birodalom, a pápa és a császár keresztjének és kardjának kettőskard eszméje is az égi Jeruzsálem földi megvalósulásáról álmodott. Helyette azonban a földi valóság a bomlást, hitetlenséget és erkölcstelenség korát teremtette meg „felvilágosodásával”, titkos társaságaival, boszorkányszombatjaival, mágikus okkultizmusával; mely a XX. és XXI. században is erőteljesen él.

A régi lovagrendek formálisan ugyan a XXI. század elejére szinte újraéledtek, és divatossá is lett új „lovagrendeket” alapítani, ám ezek az új „lovagrendek”,- tudjuk, hogy csak komolytalan játékok. A régi, történelmi lovagrendek is már csak ünnepélyes felvonulások, körmenetek alkalmából megjelenő jelmezeikben őrzik a hagyományt, de igazi tartalmat nem tudnak felmutatni a külvilág felé. Valójában már nem tudnak hatni… Bár az igaz, hogy a Máltai Lovagrend által alapított Máltai Szeretetszolgálat képes ma is az eredeti, jeruzsálemi, 1099-es alapító célt tovább vinni; csakúgy, mint a templomosokra emlékező, szabadkőműves alapítású Vörös Kereszt, Vörös Félhold és Vörös Oroszlán szolgálata; valamint a szabadkőművességgel párhuzamosan és részben gyakran annak a szellemiségéből kinövő szekták közül kiemelkedett egyház Baptista Szeretetszolgálata is hasonló hatékonysággal működik. –

    Ámde ezeknél a szervezeteknél már nem a lovagi hagyomány működik, nem a lovagi díszletek, nem a fegyver becsülete: - itt már csak a segítés és a gyógyítás a cél.

    A mai lovagrendek a díszleteikkkel már csak felnőttek játéka lettek.

91._kep_a_rozsakereszt_jelvenye.jpg

lovagkonyv_cimlap.jpg

Lehoczky József: Magyar lovagkönyv, a feudalizmus kézikönyve -

Kiadója: Novum Publishing GMBH A-7311 Neckenmarkt Rathausgasse 73.

Tel:  +43 2610 431 111 60

Fax: +43 2610 431 11 26

Internet: www.novumpocket.com

               kiado@novumpocket.com

Austria - Germany - Hungary -Spain - Switzerland

 

 Kiadó: Novum

Már nem a Novum Kiadónál van a szerzői és a forgalmazási jog!

Megrendelés:  

A könyvet jelenleg a kiadás PDF formátumában veheti meg, 500 Ft-os áron!

Megrendelés:  - gyogyito.ero@gmail.com   email címre írott igényléssel.

 

Ezután Önnek kiküldjük a számlát az Ön által megadott email címre. Ön a könyv árát átutalja nekünk. Ezután elküldjük önnek a PDF formátumú könyvet.- A könyv terjedelme: 555.oldal - 

  

    Új szempontok szerinti történelem-szemlélet! Egyháztörténeti és jogtörténeti OK és OKOZAT közti összefüggések!   

    Könyvtárából nem maradhat ki! A bal kéz felöli menüpontok tartalmazzák vázlatosan a könyvben tárgyalt fejezetek témáit! Tekintse meg a menüpontokat! Ne késsen el megrendelni a könyvet!

lovagk._vasarlasi_teszt.jpg

gyogyito.ero@gmail.com

 lovagkonyv_cimlap.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 43
Tegnapi: 11
Heti: 92
Havi: 336
Össz.: 48 499

Látogatottság növelés
Oldal: 41. A szabadkőművesség
MAGYAR LOVAGKÖNYV - A FEUDALIZMUS KÉZIKÖNYVE- Hit, Isten, Haza, Becsület! - © 2008 - 2019 - novella-vers.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »